Navigering
StartBåtregister

Rederier

VarvBildreportage

Forum

LänkarKontakt

Om sidan

Vanliga frågor

Efterlysningar

Uppdateringar

Efterlysningar
På denna sida efterlyser vi uppgifter om de fartyg vi har lite information om, där informationen känns tveksam och där vi behöver läsarnas hjälp.

Vi har även en del bilder på båtar där vi behöver hjälp med identifieringen.


  Efterlysningar
  2021-08-08 Vi söker uppgifter om de mindre passagerarbåtarna och badbåtarna i Strömstad, tex. Gerd (gick till Rossö), Furholmen 2, Styrsö, Böljan och Tärnan (ägdes av Birger Styhre). Vet du mer om båtarna, när och var de byggdes, vem som ägdes dem och vad som hände med dem efter att de slutat gå i trafik? Har du bilder på båtarna som vi kan få använda?
  2021-04-12 Vi söker uppgifter om passagerarbåtarna som finns och har funnits på Vässarö (Stockholms Scoutdistrikt). Det vi vet hittills finns i detta inlägg på Forum: Skärgårdstrafik. Vet du mer? Har du bilder som vi kan få använda?
  2021-02-23 Vi söker uppgifter om passagerarbåten Brittsand, byggd 1951 av Bröderna Erik, Arvid & Viktor Tell, Tällberg för Stiftelsen Brittsand i Ludvika. Gick senare som taxibåt vid Vaxholm/Tynningö och ska numera, enligt uppgift, finnas i Göteborg.
  2020-04-15 Vi söker uppgifter om passbåten som gick över sjön Lelången mellan Torrskog och Nästegård (Gustavsfors) i Dalsland. När började den gå? Vem ägde den? Var byggdes den?
  2018-09-19

Vi söker uppgifter om ångslupen Ture som trafikerade traden Skarpöborg - Stegesund - Vaxholm - Rindöbaden 1903? Annonsen ovan är från Svenska Dagbladet 1903-05-31.
  2013-07-07 Vi söker uppgifter om Österskärs Båtvarv och deras tillverkning av taxibåtar av Biscayamodell. Hur många taxibåtar byggde de, till vilka rederare levererades båtarna och var hette de vid leveransen? Vet du något om varvet eller har förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2009-03-10 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtarna Sola i Karlstad. Behöver uppgifter om trafikens historia, båtarna, rederierna m.m. eller förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2008-10-26 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtarna Västanfläkt i Göteborg. Behöver uppgifter om trafikens historia, båtarna, rederiet m.m. eller förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2007-07-20 Vi söker uppgifter om båtarna som trafikerar/har trafikerat Valön i Hjälmaren. Vem vet mer om båtarna Ylva, Valövik och färjan Valösund?
  2007-05-07 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtar som trafikerar eller har trafikerat Svenska städer. Framförallt de byggda i trä på 1930-1950-talet. Var byggdes de? Vem ägde dem? Var är de idag?
  2006-12-22 Vi söker uppgifter om taxibåtar runt om våra kuster, oavsett om det är småsaker så tar vi gärna emot det.
Vi söker även bildmaterial som vi kan använda oss av.
  2006-12-22 Vi söker uppgifter om taxibåten Snabben som är byggd 1988 på ett Wrangler 23-skrov. Vi behöver information om vem som byggde denna båttyp. Enligt uppgift ska det skett i Dyvik, Österåkers kommun.
  2006-05-28 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtarna Rundan i Malmö. Behöver uppgifter om trafikens historia, båtarna, rederierna m.m. eller förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2005-02-24 Vi söker uppgifter om m/s Solkatten (ex. Fjordtroll).
Vart fartyget finns idag, ägare, eventuellt nytt namn samt trafikuppgift?
Tillbaka till Start
 
 
Skärgårdsbåtar.se
Vi erbjuder dig nu 1712 fartyg, 986 rederier och 122 nybyggnadsvarv.

Nytt material tillkommer ofta, både nya fartyg samt uppdateringar på de fartyg som redan idag finns på våra sidor!
Månadens presentation
m/s Östan
Blidösundsbolaget AB

m/s Östan Foto: Krister Nilsson

Fartyget byggdes 1969 vid Marinteknik verkstads AB i Östhammar för Waxholms Ångfartygs AB. I slutet av sommaren samma år sattes hon in i trafik på traden Stockholm - Vaxholm - Sandö brygga, Värmdö. Den 27 september 1992 gör fartyget sin sista tur för Waxholmsbolaget innan hon säljs till Koster och får namnet Kostervåg. Efter tre år på västkusten kommer hon åter till Stockholm och nu med namnet Södertörn och sätts åter i trafik för Waxholmsbolaget. 2018 säljs hon till Blidösundsbolaget och återfår sitt ursprungliga namn Östan och har sedan dess fortsatt i trafik för Waxholmsbolaget, främst på Möjatraden.