Navigering
StartBåtregister

Rederier

VarvBildreportage

Forum

LänkarKontakt

Om sidan

Vanliga frågor

Efterlysningar

Uppdateringar

Efterlysningar
På denna sida efterlyser vi uppgifter om de fartyg vi har lite information om, där informationen känns tveksam och där vi behöver läsarnas hjälp.

Vi har även en del bilder på båtar där vi behöver hjälp med identifieringen.


  Efterlysningar
  2021-08-08 Vi söker uppgifter om de mindre passagerarbåtarna och badbåtarna i Strömstad, tex. Gerd (gick till Rossö), Furholmen 2, Styrsö, Böljan och Tärnan (ägdes av Birger Styhre). Vet du mer om båtarna, när och var de byggdes, vem som ägdes dem och vad som hände med dem efter att de slutat gå i trafik? Har du bilder på båtarna som vi kan få använda?
  2021-04-12 Vi söker uppgifter om passagerarbåtarna som finns och har funnits på Vässarö (Stockholms Scoutdistrikt). Det vi vet hittills finns i detta inlägg på Forum: Skärgårdstrafik. Vet du mer? Har du bilder som vi kan få använda?
  2021-02-23 Vi söker uppgifter om passagerarbåten Brittsand, byggd 1951 av Bröderna Erik, Arvid & Viktor Tell, Tällberg för Stiftelsen Brittsand i Ludvika. Gick senare som taxibåt vid Vaxholm/Tynningö och ska numera, enligt uppgift, finnas i Göteborg.
  2020-04-15 Vi söker uppgifter om passbåten som gick över sjön Lelången mellan Torrskog och Nästegård (Gustavsfors) i Dalsland. När började den gå? Vem ägde den? Var byggdes den?
  2018-09-19

Vi söker uppgifter om ångslupen Ture som trafikerade traden Skarpöborg - Stegesund - Vaxholm - Rindöbaden 1903? Annonsen ovan är från Svenska Dagbladet 1903-05-31.
  2013-07-07 Vi söker uppgifter om Österskärs Båtvarv och deras tillverkning av taxibåtar av Biscayamodell. Hur många taxibåtar byggde de, till vilka rederare levererades båtarna och var hette de vid leveransen? Vet du något om varvet eller har förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2009-03-10 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtarna Sola i Karlstad. Behöver uppgifter om trafikens historia, båtarna, rederierna m.m. eller förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2008-10-26 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtarna Västanfläkt i Göteborg. Behöver uppgifter om trafikens historia, båtarna, rederiet m.m. eller förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2007-07-20 Vi söker uppgifter om båtarna som trafikerar/har trafikerat Valön i Hjälmaren. Vem vet mer om båtarna Ylva, Valövik och färjan Valösund?
  2007-05-07 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtar som trafikerar eller har trafikerat Svenska städer. Framförallt de byggda i trä på 1930-1950-talet. Var byggdes de? Vem ägde dem? Var är de idag?
  2006-12-22 Vi söker uppgifter om taxibåtar runt om våra kuster, oavsett om det är småsaker så tar vi gärna emot det.
Vi söker även bildmaterial som vi kan använda oss av.
  2006-12-22 Vi söker uppgifter om taxibåten Snabben som är byggd 1988 på ett Wrangler 23-skrov. Vi behöver information om vem som byggde denna båttyp. Enligt uppgift ska det skett i Dyvik, Österåkers kommun.
  2006-05-28 Vi söker uppgifter om sightseeingbåtarna Rundan i Malmö. Behöver uppgifter om trafikens historia, båtarna, rederierna m.m. eller förslag på vad man kan hitta dessa uppgifter?
  2005-02-24 Vi söker uppgifter om m/s Solkatten (ex. Fjordtroll).
Vart fartyget finns idag, ägare, eventuellt nytt namn samt trafikuppgift?
Tillbaka till Start
 
 
Skärgårdsbåtar.se
Vi erbjuder dig nu 1692 fartyg, 968 rederier och 121 nybyggnadsvarv.

Nytt material tillkommer ofta, både nya fartyg samt uppdateringar på de fartyg som redan idag finns på våra sidor!
Månadens presentation
m/s Silverfjord
Kent Krusell
Fartygsservice AB

m/s Silverfjord Foto: Bernt Fogelberg

Fartyget byggdes 1980 vid Marinteknik verkstads AB i Öregrund och blir omgående uthyrd för trafik på Öresund, till Danmark. Året därpå hyrs hon ut till Bo-Line i Luleå för trafik över till Kemi, Finland. 1984 byter hon kust till västkusten och Kostertrafiken där hon blir kvar i sex år. Efter tjänst i både Stockholm, Ueckermunde och Harlingen under ett flertal namn får hon så sitt nuvarande namn Veslø II 1998 och sätts in i trafiken Skjærhalden - Kosteröarna - Strömstad där hon än idag gör god tjänst, numera med Kust Event Strömstad AB som ägare.